Marko Salorannan luotsaama Suomen alle 17-vuotiaiden tyttöjen jalkapallomaajoukkue voitti EM-kisojen viimeisessä alkulohkon ottelussaan Hollannin 2–1 ja eteni välieriin. Suomen oli pakko voittaa ottelu, muuten neljän parhaan joukkoon olisi edennyt Hollanti.

Ottelu ensimmäinen puoliaika oli maaliton. Vahvasta hyökkäyspelaamistaan tunnettu Hollanti keskittyi puolustamaan, kun Suomi painoi päälle jalkapallo pelipaidat halvalla.

Toisen puoliajan alkupuolella Suomi sai vapaapotkun hyvästä paikasta, ja Tampereen Ilveksen toppari Kaisa Juvonen laukoi pallon maaliin. Maali nähtiin 50. peliminuutilla.

– Ajattelin, että lauon täysillä takanurkkaan ja sinnehän se upposi, suihkunraikas ja ikionnellinen Juvonen kertoi Ilta-Sanomille puhelimitse Liettuasta.

– Taisi olla elämäni ensimmäinen vapaapotkumaali, Juvonen naureskeli vastuulliselle tehtävälleen.

Ottelun 73. minuutilla Hongan Aino Vuorinen vei Suomen jo 2–0-johtoon. Välieräpaikka näytti jo varmalta, kunnes Hollanti sai rangaistuspotkun 77. minuutilla.

Romee Leuchter onnistui kaventamaan pilkulta, mutta tasoitus jäi hollantilaisilta haaveeksi.

– Pystyimme viemään peliä oman suunnitelmamme mukaan ja onnistuimme juoksuttamaan hollantilaisia painopisteen vaihdoilla, alakerran päällikkönä häärinyt Juvonen analysoi.

Hänen mukaansa oranssipaidat olivat aivan puhki ensimmäisen puoliajan lopussa.

Jos haluat lisätietoja uutisista Ruotsi lasten pelipaita MM-kisat 2018, ole hyvä ja keskustele blogissamme.