messi pelipaita Tasapeli kilpailijaa Atleticoa vastaan on ainoa piste, jonka Real on onnistunut saavuttamaan liigassa sen jälkeen, kun se voitti Espanyolin 22. syyskuuta, ja Madridilla on nyt kolmen ottelun tappiosarja.

Vaikka tämän tyyppinen sarja ei ehkä ole vieras useimmille seuroille, se on Madridissa, joka ei ole kestänyt näin huonoa muotoa lähes kymmeneen vuoteen.

Edellinen kerta, kun Madrid kärsi kolme peräkkäistä tappiota, tuli takaisin kauden 2008–2009 lopussa, kun seura pudotti viisi peräkkäistä Liga-kilpailua päättääkseen vaikean kampanjan.

Barcelona aloitti ruman juoksun ja luovutti Juande Ramosin 6-2-tappion kotonaan, ja Madrid seurasi tappioita Valencialle, Villarrealille, Mallorcalle ja lopulta Osasunalle ja päätti liigan.

Ramos itse oli ollut välikauden sijaisena Bernd Schusterille, joka jätti seuran joulukuussa 2008.

Schusterin hallituskauden lopussa oli nähty kaksi peräkkäistä tappiota liigassa sillä kaudella, ja Ramosin debyytti tapahtui Liga-kampanjan ensimmäisessä Clasicossa – myös tappio Madridille.

Kuitenkin kärsittyään nämä kaksi kolmen ottelun tappioputkea La Ligassa sillä kaudella, Madrid oli onnistunut välttämään tällaiset juoksut kuluneen vuosikymmenen aikana tähän lasten jalkapallo varusteet Lopeteguin joukkueen nykyiseen sarjaan.